Omroep Max sticht eigen verzorgingshuis

Woensdag maakte de Omroep Max directeur Jan Slagter bekend dat hij een eigen verzorgingshuis wilt oprichten in Nederland. Dit maakte hij afgelopen woensdag avond bekend bij Pauw. Wat we er van moeten verwachten is nog niet bekend, maar door de zorg steeds verder achteruit gaat, maakt hij als eerste bekende Nederland zich op voor de ouderen in Nederland.

Het idee is ontstaan nadat Omroep Max de klachtenlijn opende over de zorg, er kwam de eerste dag 450 meldingen binnen en dat getal liep op tot duizend. Tijdens het programma zei hij: “We gaan proberen een verpleeghuis te beginnen met mensen die nu al in de zorg werken. We gaan dat niet extra aankleden, maar doen dat van het geld dat de overheid ervoor geeft.”

De komende maanden onderzoekt de Stichting “MAX Maakt Mogelijk”, die projecten realiseert ter verbetering van het welzijn van ouderen, wat nodig is om een eigen verpleeghuis op te zetten. De Stichting zal met verschillende partijen gaan praten. Er zal voornamelijk gesproken worden met mensen die zelf werkzaam zijn in de ouderenzorg; dat zal de basis zijn van het plan. In maart 2015 zal meer duidelijk zijn.

Het idee van een eigen verpleeghuis komt voort uit de stortvloed aan meldingen die binnen zijn gekomen over misstanden in de zorg bij het consumentenprogramma van ‘MAX: Tijd voor Meldpunt’. Deze kunnen nog steeds worden gemeld bij MAX via 0900-8083 of www.meldpunt.tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger