Niets aan de hand! “ik herken me niet in het verwijt dat ik afwezig was”

Premier Mark Rutte roept iedereen op om rond het vluchtelingenprobleem ‘de rust te bewaren en binnen de grenzen van de wet en de betamelijkheid te blijven’. Hij deed dat in een terugblik op onder meer de gebeurtenissen in het Drentse dorp Oranje afgelopen dinsdag.

Rutte zei dat er voor Oranje dinsdagavond geen andere oplossing was dan dat er meer vluchtelingen bijkwamen, ook al was het dorp daar tegen.

“Mensen zijn bezorgd, boos en emotioneel. Dat is begrijpelijk. De grote instroom roept allerlei indringende vragen op: is mijn gezin veilig, krijg ik nog wel een huis en waarom komen er zoveel vluchtelingen in ons dorp en niet anders. In Oranje kon het niet anders. Kwaad worden mag, maar geweld of bedreigingen is uit den boze. Ook tegen burgemeesters, bestuurders en andere mensen die hiermee te maken hebben”, aldus Rutte.

Rutte herkent zich niet in het verwijt over zijn afwezigheid in het vluchtelingendossier. “De chef heeft meer dingen te doen. Deze week heb ik met 85 bedrijven gewerkt om werkgelegenheid in Nederland te bevorderen. En tegelijkertijd veel getelefoneerd.”

Bron RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger