Willem Geerlings kostte een kwart miljoen euro

Medisch Centrum Haaglanden te Den Haag heeft ex-topman Willem Geerlings  nog tien maanden na zijn vertrek doorbetaald. Dat kostte ‘maar’ ruim een kwart miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws.

Geerlings legde op 15 augustus vorig jaar zijn functie als bestuursvoorzitter neer. Uit de jaarrekening blijkt dat het ziekenhuis hem tot het einde van het jaar doorbetaalde als ‘adviseur’. Hij ontving daarbij zijn oude voorzitterssalaris. Dat kostte het ziekenhuis 117.507 euro.

Daarbij komt dat Geerlings ook dit jaar nog zijn volledige salaris inclusief premies krijgt doorbetaald, tot aankomende maandag. Dat bevestigt woordvoerster Jolien Verweij van MC Haaglanden. De totale kosten lopen daardoor op tot ruim 260.000 euro.

Sinds de invoering van de Wet Normering Topinkomens (WNT) in 2013 mogen publieke instellingen als ziekenhuizen hun topfunctionarissen een afkoopsom van maximaal 75.000 euro betalen.

Door middel van een adviseurschap kan de wet zelfs helemaal worden omzeild, omdat er dan officieel geen sprake is van een ontslagvergoeding.

Bron:  RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger