Denemarken: contant geld in winkels af te schaffen

Denemarken is van plan contant geld per 2016 in winkels af te schaffen, waardoor alleen nog maar met de pinpas of via de mobiele telefoon kan worden betaald. Ook wel Cashless society genoemd.

Gerenommeerde economen als de Duitser Peter Bofinger en de Amerikaan Peter Rogoff hebben de afgelopen week gepleit voor het afschaffen van cash.

Z’n 15 procent Nederlanders zien wel wat in een samenleving zonder contant geld, meldt EenVandaag na onderzoek onder 19.226 leden van het opiniepanel.

Zie hieronder de uitzending van EenVandaag:
sitestat

Maar gelukkig zijn er ook mensen die niets zien in het afschaffen van contant geld, naast de privacy en de macht die in handen is van de banken. Daarbij geven veel mensen ook aan dat contant geld meer controle geeft op de uitgaven.

Denk daarbij dat de Belgen al iets verder nadenken als het gaat over ons betaal systeem. Zij gaan hiermee tegen de wensen in van de banken en de  topeconomen in die cash geld willen afschaffen. Het Belgische volk lijkt het niet eens te zijn met de wens voor een cash-loze maatschappij. In totaal is in 2014 €42 miljard opgenomen bij Belgische bankautomaten. Een recordbedrag, blijkt uit de cijfers van Febelfin

2 Responses to Denemarken: contant geld in winkels af te schaffen

  1. Loes schreef:

    Zonder cash? Als dat de toekomst moet worden is er nog veel werk aan de winkel, daarbij even denkend aan het ombouwen van winkelwagentjes, waar een gleuf moet komen voor je pasje.
    Dan zal het aanschaffen van een pinautomaat (al dan niet mobiel) toch eerst een heel stuk goedkoper moeten worden, denk aan de kleine middenstand, eenmansbedrijfjes.

  2. Loes schreef:

    Wat te denken van de daklozenkrant, de straatmuzikant, de ijscokar, om maar even snel een paar voorbeelden te noemen. Ook ff pinnen?? Ik zie het nog niet zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger